Et nytt liv

Del på Facebook

Gripende historie fra sykehusskipet ”Africa Mercy” i Guinea, Vest-Afrika.

I dagens Tastavis (gratis E-avis) forteller Nilsen Aalhus rørende og gripende historier fra oppholdet om bord i skipet som lå til kai i Conakry, hovedstaden i Guinea.

Et barn født med leppe- ganespalte før og etter operasjon.

– Jeg fikk på nært hold oppleve enkeltskjebner og høre historier som er veldig rørende. Barn født blinde fikk synet tilbake. Store svulster ble operert bort. Unge, isolerte jenter med fødselsskader som følge av å ha født barn i meget tidlig alder, fikk fjernet kontinuerlige urinveislekkasjer.

MERCY SHIPS: Jane Nilsen Aalhus på skipet Africa Mercy. Foredrag på Skipper Worse i dag.

Africa Mercy har mer enn 400 arbeidere fra mer enn 30 nasjoner om bord, også flere nordmenn. Betjeningen på skipet tilbyr befolkningen gratis livsnødvendig legehjelp uavhengig av religion, rase og kjønn.

Samtlige om bord jobber frivillig og betaler selv for kost og losji. 200 lokale er og med, som blant annet tolker.

Tusenvis av operasjoner blir utført av høyt kvalifiserte kirurger som forvandler ansikter og liv.

Flere av kirurgene er blant de ledende i verden innen sine fagfelt.

– Jeg er dypt imponert over den enorme innsatsen, gløden og kompetansen på skipet.

Jane var en av de heldige, nye giverne til den internasjonale hjelpeorganisasjonen ”Mercy Ships” som ble trukket ut til å få besøke skipet. Hun bodde i egen lugar, og hun var med under en av operasjonene.

Gaver til Mercy Ships Norge er fradragsberettigede. Samlet årlig gavebeløp må være på minst 500 kroner. Maksimum fradrag for 2012 er 12 000 kroner.

Gavekonto: 3201.10.86569