Best mot Hellas

Del på Facebook

Julian Veen Uldal banens beste i G16-landslagets 4-0-seier mot Hellas. 

G16-landslaget spiltte tre landskamper denne uken: mot Danmark, Tyrkia og Hellas. Det ble tap mot Danmark (1-5) og Tyrkia (0-1), før storseier mot Hellas 4-0 (2-0) i siste kamp i turneringen i Tyrkia.

Julian Veen Uldal (t.v.) sammen med klubbkamerat i Viking FK, Stian Michalsen. (Foto: Bjørn Nibe)

Sander Svendsen (2), Mathias Gjerstrøm og Henrik Bjørdal scoret målene for de norske landslagsguttene.

– 4-0 er sterkt i en landskamp, og vi er veldig fornøyd med det, sier G16-landslagstrener Øivind Nilsen til fotball.no.

Nilsen roser hele laget for laginnsatsen, men landslagstreneren trekker frem en spiller fra kampen mot Hellas.

– Jeg synes Julian Veen Uldal var vår bestemann. Han spilte en meget god kamp.

EM-kvalik til høsten

Høsten 2013 er det EM-kvalik for Norges G16 mot Kypros, Moldova og Spania.

– Målet er å gå videre fra kvaliken til høsten, men også utvikle de til å bli gode spillere. Det er 6-7 spillere her som ser veldig spennende ut, og som ikke står tilbake for noen av dem jeg har hatt tidligere, sier Nilsen til fotball.no.

Øvind Nilsen (62) er trener for G16 og G19. Nilsen har jobbet i Norges Fotballforbund årene 1988-1992, og sammenhengende siden 1997. Han tok blant annet ut 1971-spillerne Egil Østenstad og Gunnar Aase i sitt første landslagsuttak som trener for aldrebestemte landslag.

Før det første landslagsuttaket (årets G16) i fjor sa Nilsen dette til Tastavis:

– Det finnes flere eksempler på spillere som debuterte på aldersbestemte landslag når de var eldre enn 15 år. Thomas Kind Bendiksen (Harstad IL, Rangers, nå Tromsø) og Tarik Elyounoussi (Fredrikstad) debuterte når de var 17 år. Flere unge spillere kan bli aktuelle for de yngste landslagene senere, det er ulik utvikling i ung alder, og mye kan skje,

Kampfakta:

Hellas – Norge 0-4 (0-2)

Sted: Salihili Ramiz Turan stadion

Dommer: Alkintas Huseyin, Tyrkia

Gule kort: Stig Nedrebø Norge og Georgios Makrostergious, Hellas

Mål: 1-0 Sander Svendsen (8.min), 2-0 Sander Svendsen (straffe, 13.min), 3-0 Mathias Gjerstrøm (77.min), 4-0 Henrik Bjørdal (81.min)

Norge: Amund Wichne (Emil Holst 71.min) – Stig Nedrebø, Adrian Ovlien, Andreas Davidsen, Ludvig Begby – Julian Uldal (Kasper Thorsen 67.min), Sander Svendsen, Patrick Berg, Mathias Gjerstrøm, Lasse Sigurdsen (Henrik Bjørdal 57.min) – Badr Rahaoui.