Gratis henting av grovavfall

Dette er noe av det du kan bli kvitt, gratis. Foto: Illustrasjonsfoto.
Del på Facebook

Nå kan alle innbyggerne i Tasta bydel bestille gratis henting av grovavfall fra Renovasjonen i kommunen.

– Frem til nå har beboere

på Hundvåg og Storhaug fått tilbud om henting av grovavfall. Tilbudet er blitt utvidet med to nye bydeler fra 2013: Tasta og Madla, sier fagsjef Rudolf Meissner i Renovasjonen i Stavanger.

Dette er noe av det du kan bli kvitt, gratis. Foto: Illustrasjonsfoto.

Grovavfall er avfall som ikke har plass i vanlige bosspann eller innkastluker til nedgravde containere.

Fagavdeling renovasjon har bevisst valgt ut de bydeler som ligger lengst unna gjenvinningsstasjonen på Forus i første omgang.

– Den første uka med henting av grovavfall på Tasta kom det inn åtte bestillinger av 30 mulige og den andre uka 15 bestillinger. Vi håper at flere vil benytte seg av tilbudet om å bli kvitt store, uhåndterlige gjenstander, møbler og så videre. Det er ikke alle som har tilgang til bil eller tilhenger, så da kan renovasjonen ta den jobben, sier Meissner.

Nå kan alle på Tasta få hentet sitt grovavfall gratis. Foto: Illustrasjonsfoto.

Ole Andreas Srømme var blant de første på Tasta som benyttet seg av tilbudet fra kommunen. Strømme er meget godt fornøyd med henteordningen. Strømme bestilte henting av diverse innbo, løsøre og papp. Alt som skulle hentes var hentet da han kom hjem fra jobb.

– Jeg fikk e-post med bekreftelse, og SMS dagen før henting. Jeg merket alt, noe andre og bør gjøre. Noe ble merket Fretex og Byttebua. Godt noen kan bruke det jeg ikke ønsker å ha lenger, sier Strømme, som roser renovasjonen for måten de løste hans bestilling på.

Om ordningen:

Bestillingen foretas fortrinnsvis via nettsiden: http://renovasjon.stavanger.kommune.no.

Det er Renovasjonen Egenregi AS som utfører selve henteoppgaven. Renovatørene får utlevert en kjøreliste med navn og adresser basert på de nettregistrerte bestillingene. Det kjøres med to biler parallelt: en komprimatorbil for restavfall som skal brennes, og en skapbil for de gjenstander som skal gå til ombruk eller materialgjenvinning.

Det er satt en øvre grense for antall hentinger til tre bestillinger per husstand per år.

Eksempler på grovavfall som hentes: kjøleskap, mikrobølgeovn, fryseboks, vaskemaskin, tørketrommel, komfyr, møbler, madrasser, kosteskaft, hagemøbler, grill, plenklipper, hageredskaper, pappesker, kartonger, bølgepapp.

Maksimal mengde pr. henting og husstand er 3 m3 (tilsvarende størrelsen på seks vaskemaskiner).

Etter bestilling får du bekreftet en dato for henting. Avfallet skal settes ut mot gaten – fortrinnsvis på egen tomt – tidligst kvelden før avtalt hentedag og senest kl. 07.30 på selve dagen for henting.

Avfall som ikke inngår i ordningen: Bygge- og riveavfall, stein og jord og vanlig avfall.

Hvis det er brukbare ting du vil bli kvitt, har Tasta skolekorps loppemarked lørdag 26. januar.