Våt helg og flomfare

Satelittbilde fredag kveld.
Del på Facebook

Ekstremt mye nedbør gir økende vannføring på Tasta i helgen. Vannføringen kan bli større enn femårsflommen. Det er fare for lokale oversvømmelser som følge av is og snø som delvis tetter rør, sluk og andre avløpsveier.

Satelittbilde fredag kveld.

Snøskredfaren er stor.

– Det blir mye regn fredag kveld, og nedbørsmengdene øker på natt til lørdag. Et lavtrykk i Nord-Atlanteren fører med seg en sør- og sørvestlig luftstrøm, dermed stiger temperaturene, sier vakthavende meteorolog ved Værvarslinga for Vestlandet, Martin Granerød.

Lokalt i Rogaland kan det komme så mye som 100 millimeter nedbør det neste døgnet. Et vanlig regndøgn gir til sammenligning rundt 25 millimeter nedbør.  Faller det 100 millimeter nedbør på et areal på 100 m², tilsvarer det en vannmengde på 10.000 liter (10 tonn).

– Hvordan blir været på Tasta de neste dagene?

– Helgen blir våt. Fra søndag kveld blir været litt bedre. Nyttårsaften blir det skyet og litt nedbør, og bris om kvelden, sier meteorolog Granerød, som er på vakt hele helgen.

Dermed kan det store fellesfyrverkeriet på Byhaugen gå som planlagt nyttårsaften.