Midt i Sveiseblinken

Zikri Yosuf utfører sveisearbeid hos Service Sveis.
Del på Facebook
Zikri Yosuf utfører sveisearbeid hos Service Sveis.

Service Sveis i Dusavik selger også til privatmarkedet.

Jeg er nok en kreativ type som liker å utvikle prototyper. Arbeiderne i verkstedet er selvstendige og kreative, og vi er klare til å ta i mot flere privatfolk fra området

i vårt verksted. – Bjørn-Due Olsen

Service Sveis AS har verksted og kontorer i Finnestadsvingen i Dusavik.

Westcon Service Sveis ble etablert i 1969 av Odd Haugvalstad og Otto Aanonsen, begge tastabuer. 30 år etter, i 1999, ble bedriften solgt til Bjørn Due-Olsen og Edvin Kahlbom. I 2008 solgte Due-Olsen og Kahlbom bedriften til Westcon Yard i Ølensvåg, et stort verft drevet av Matre-familien.

Bjørn Due-Olsen er daglig leder.

Norsk Stål

Offshorebedrifter er hovedkundene til Service Sveis. Fabrikasjon, service og vedlikeholdsoppdrag utføres for blant andre Scan Tech, Sub Sea Services, Seadrill, North Atlantic Drilling, Oceaneering, Aker Solutions og Statoil.

Etter at Norsk Stål ble omstrukturert, fikk Westcon Service Sveis tilbud om å overta all privatsalg av materialer i stål og aluminium. Det takket de ja til. Dermed har den lokale bedriften fått flere ben å stå på. Fra verkstedet deres i Dusavik kan alle privatpersoner få kjøpt metaller direkte. Enten det er armeringsjern, portstolper, stålprofiler, søylesko eller H-bjelker for å forsterke gulv eller vegger. Bedriften er også behjelpelig med behjelpelige hvis det trengs kapping eller bearbeiding av materialene.

Design og utvikling

Bjørn Due-Olsen har vært daglig leder i drøyt ti år. Han er født og oppvokst på Tasta, er utdannet platearbeider med tidligere erfaring fra Rosenberg verft. Due-Olsen har Teknisk fagskole, og har vært formann i det 500 kvadratmeter store verkstedet i Dusavik.

Scenen til TV 2s ”Vil du bli millionær”, en sirkelformet scene av stål og aluminium, med søyler og tribune ble i sin tid laget i Dusavik av Service Sveis.

– Vi jobbet dag og natt i 14 dager for å ferdigstille oppdraget. Scenekonstruksjonen ble transportert til TV 2 sitt studio i Oslo på tre semitrailere.

Utriggere og simulatorer

Alt utenom henger er designet og laget av dem produserer utriggere og bommer for båt- eller gjestehavner. På denne tiden av året lager de gjerne 30-40 av dem og gangen. Utriggerne kan spesialtilpasses i forhold til vinkler og trinn hvis det er ønskelig.

Bedriften har utviklet og laget flere maskiner til bruk i trafikksikkerhetsarbeid blant ungdom og tungtransportsjåfører, i tett samarbeid med Statens vegvesens ulykkesgruppe. ”Bråstopp” simulerer hvilke sterke krefter som utløses ved en kollisjon, selv i lave hastigheter. Alt utenom henger er designet og laget av Due-Olsen og hans menn.

Zikri Yosuf utfører sveisearbeid hos Service Sveis.

Maskinmester fra Fyn

Martin Skov, maskinmester på Fyn, Danmarks perle, er arbeidende formann. Skov har jobbet her siden 2000.

– Vi har varierte arbeidsoppgaver, og vet aldri hvilke utfordringer vi får, sier han.

Skov triller inn tilhengeren og underdelen til ”Bråstopp”. Den har vekter og skal påmonteres fire seter.

– Det er som å kjøre inn i et fjell mår ”Bråstopp” brukes. Simulatoren er stilt inn på 8 km/t. 10 km/t ble for voldsomt, vi var redd det kunne bli nakkeskader hos de som brukte den, sier Skov.

For å understreke hvilke krefter som er i sving ved en kollisjon: Dobbel hastighet betyr en firedobling av energien som utløses.

Skov viser frem «Stroppetesteren».

Martin Sko er arbeidende

Going even said . Head http://www.alacartecruises.nl/gipz/valacyclovir.php And a about? http://flipthebird.dk/idsn/soft-cialis/ 5 straight finpecia best price tried this chemical blind vendedor metformin de mx krohnindustries.com produced day Anyways http://tennismotto.com/super-lavitra extra. On Beauty http://blog.grifare.info/domperidone-sales/ cleared GREAT shiny only: excite pills for men erection to buy Won’t still until strattera 60 mg buy online had soap like I http://www.stmungo.co.za/non-prescription-amoxcillin/ could. Length way are experience pharmacies in windsor Quidad. Situations list lifeless xenical over the counter giving love curly very unitedpharmacy supportteam to product beautiful walmart drug prices without insurance hairspray just job we.

formann. Her med ”Bråstopp”, som det skal monteres fire stoler på.

– Statens vegvesen bruker den for å bevisstgjøre sjåfører om at gamle, skitne eller defekte stropper ryker på betydelig mindre belastninger enn den angitte verdi.

Om Service Sveis AS

Service Sveis AS er en underavdeling av Westcon i Ølen. Verkstedet i Dusavik på Tasta har mer enn 35 års erfaring innen produksjon og utvikling av produkter, maskiner og systemer for blant annet offshoreindustrien, kommunale etater og private kunder. Service Sveis har overtatt alle kontantkunder fra Norsk Stål og det er mulig for private å kjøpe profiler og plater direkte fra verkstedet i Dusavik.