Ni timer bystyremøte

Jone Andersen, uavhengig Ap-mann, stemte med Arbeiderpartiet. FOTO: Bjørn Nibe.
Del på Facebook
Jone Andersen, uavhengig Ap-mann, stemte med Arbeiderpartiet. FOTO: Bjørn Nibe.

Jone Andersen kom og smilte.

Ikke uventet ble det flertall for rådmannens innstilling til budsjett.

Mindretallets stemmer, fra Ap (18 stemmer), Frp (ni), SV (tre), Miljøpartiet de grønne (en), Rødt (en) og Hilde Karlsen (uavhengig) sine stemmer falt for posisjonpartienes stemmer (34).

Avslappet Jone Andersen

Jone Andersen stemte sammen med Arbeiderpartiet.

Andersen, som meldte seg ut av Arbeiderpartiet søndag ettermiddag, kom til rådhuset ulastelig antrukket i en grå ulldress fra London, uten å virke preget av det siste døgnet.

Han så frem til dagen i dag.

– Jeg har ikke fått tid til å utarbeide et eget budsjett for bystyret fra søndag kveld til mandag, sier Andersen til Tastavis, som nå er uavhengig vararepresentant for Ap i bystyret.

Andersen ser ut til å ha valgt en forsonende linje etter det siste årets turbulens med partilederen og andre i Ap. Mange mener han har blitt urettferdig behandlet av sitt eget parti.

Musikk, men ingen rim

Sissel Stenberg (Frp), Arnt Steinbakk (Ap), Egil Olsen (H), Eirik Faret Sakariassen (SV), Marte Ljones Brekke (KrF) og Lillian K. Michaelsen (H) var alle på talerstolen, flere av dem mer enn en gang.

De er alle fra Tasta, eller har bodd i bydelen.

Egil Olsen (H) lovet gang- og sykkelvei til Austre Åmøy. Eirik Faret Sakariassen vil ha ny skatepark på Tasta. Sissel Stenberg vil ha mer til skole, barnehage og omsorg.

Stavanger er en av de rikeste kommunene i Norge. Mange får det godt også i 2013 i byen vår, det kan vi lese i budsjettet.

Mareike Wang, Årets Stavanger-kunstner 2012 underholdt de 67 bystyrepolitikerne og pressefolk utenfor bystyresalen i dag.

Skuespilleren og sangeren fremførte tre sanger, noe som så ut til å gjøre godt, både hos rådmannen, de forskjellige styrene, ordføreren og alle bystyrerepresentantene.

Eirik Faret Sakariassen (SV) holdt ingen innlegg på rim denne gangen, men han er fornøyd etter en lang dag.

– Vi fikk markert vår profil, alle våre representanter snakket til bystyret, jeg kan ikke rime mine innlegg hvert år, sier Faret Sakariassen.