Førstepris i klassisk gitar

Tormund Blikra Vea øver opptil seks timer hver dag. FOTO: Bjørn Nibe.
Del på Facebook

Tormund Blikra Vea til topps i Ungdommens Musikkmesterskap.

Tormund Blikra Vea øver opptil seks timer hver dag. FOTO: Bjørn Nibe.

100 av Norges fremste, unge utøvere av klassisk musikk var samlet i Oslo siste helgen i november under den nasjonale delen av Ungdommens Musikkmesterskap 2012.

Tormund Blikra Vea fikk førstepris i klassisk gitar.

– Jeg har lyst til å satse skikkelig fremover som solist, jeg vil prøve å leve av det, være solist, sier gitaristen fra Tasta.

Tormund begynte å spille klassisk gitar da han var 10 år gammel. Etter at han kom seg gjennom en tung periode det første halve året, med lite lyst til å berøre strengene, har han aldri sett seg tilbake.

Har friår

Gitartalentet har et friår fra skole i år. Han øver opptil seks timer hver dag på gitaren. En skade i håndleddet har ikke tatt motivasjonen fra Tormund:

– Musikkmesterskap var en påkjenning. Jeg skal trosse smerter og stå på. Målet mitt er å spille konserter over hele verden.

Litt av et mål du har?

– Jo, kanskje, men hvis folk liker det jeg gjør, er jeg fornøyd.

Tormund vil ut i verden med sin gitar. FOTO: Anne Lise Norheim.

Spania eller Tyskland

Tormund har nylig fått et stipend på 50.000 kroner, utdelt i konserthuset 5. desember. Han søker på mer økonomisk støtte. Studier i Tyskland eller Spania er ett av målene hans. De studiene er på seks-syv år.

– Lærerkreftene er best i de landene, sier Tormund.

Han har skrevet i sin kalender at han skal spille under Nordland Musikkfestuke og Lunsjkonserten på Høgskolen i Oslo. Det kan bli kjekt både for han og de som hører på.