Different er Årets motebutikk

Stig Erling Ørland
Stig Erling Ørland på Stills Scene - hans butikk Different i Galleri 4 er kåret til årets motebutikk. FOTO: Bjørn Nibe.
Del på Facebook
Stig Erling Ørland
Stig Erling Ørland på Stills Scene – hans butikk Different i Galleri 4 er kåret til årets motebutikk. FOTO: Bjørn Nibe.

– Different setter en høy standard, og kombinasjonen kunst og mote synes vi er veldig morsomt, sier Jan W. Schüssler.

Stig Erling Ørlands butikk Different er kåret til Årets motebutikk av Oslo Fashion Awards. Nå blir det Norges-finale på Ørland i Oslo i februar neste år, under Oslo Fashion Awards hovedprisutdeling.

– Å bli kåret til årets motebutikk

i Stavanger betyr at flere kan oppdage det jeg holder på med. Det jeg gjør er annerledes, jeg har kunsten min i butikken, og har max åtte av hvert plagg, for eksempel, sier en svært tilfreds Ørland.

Ørlands butikk og galleri holder til i Galleri 4 i Stavanger. Der har han både dame- og herreklær, interiør og kunsten sin.

Oslo Fashion Awards er grunnlagt og drevet av Jan W. Schüssler. Han var også programleder under motevisningen og kåringen på et fullsatt Stills Scene. 14 butikker var nominert til prisen.

De seks dommerne var enige om at vinneren heter «Different» ut fra fem kriterier:

Konsepttydelighet, helhetsinntrykk, servicenivå, vareutvalg og vindusutstilling.

– Mange nordmenn er flokkdyr, som liker å ha det naboen har. Vi står for det motsatte, og er veldig glad for å med Stig Erling Ørland på laget som en av våre offisielle vinnere, sier Schüssler.

– Ørland og hans Different setter en høy standard, og kombinasjonen kunst og mote synes vi er veldig morsomt, legger Schüssler til.

Barneklærbutikken Appaman åpnet sin første butikk i Norge i Østervåg 25 i juni. Appaman var som eneste barnebutikk nominert til Årets Motebutikk 2012 i distriktet av Oslo Fashion Awards. De seks unge modellene, Aleksander, Emily, Carmen, Sander, Viljar, Kristian og Joakim storsjarmerte publikum da de viste frem et knippe av klærne fra butikken.

Seks modeller fra Eventyrbruden viste frem flotte brudekjoler.

– Trendene på brudekjoler er blonder, åpne og bare rygger og fjær, sier Kamilla Lilleland Mai i Eventyrbruden.

Disse butikkene deltok på Stills Scene:
Appaman, So Sophie, Kjoledamen, Different, Studio Studio Féline, Bye, Fretex, Made With Hart, Eventyrbruden og Ilse Jacobsen.

Norgesturneen til Oslo Fashion Awards, med bransjetreff, motevisninger og lokale kåringer av årets motebutikk fortsetter i Trondheim mandag, Grimstad 17. oktober og Lillestrøm 18. oktober.